Mieke Cousijnsen

in de schijnwerpers

Mieke, je was 14 jaar toen je voor het eerst meedeed ; Hoe ben jij bij ‘Hoef & Zo! gekomen?
Ik las de oproep van Greta in de schoolkrant waar werd gevraagd of er ouders en oud-leerlingen van school Hoef mee wilde doen aan een musical. Ik heb toen meteen een mail gestuurd naar Greta om mij aan te melden!
 
Je bent het jongste lid: wat doe je dagelijks?
Ik ben student aan de Universiteit Utrecht. Hier studeer ik onderwijswetenschappen en ik zit inmiddels in mijn laatste jaar. Op dit moment loop ik stage en hierbij ontwikkel ik lesmateriaal voor het MBO.

Dan is ‘Hoef & Zo!’ vast een heerlijke afleiding; Welke rollen heb je tot nu toe gespeeld?
Mijn eerste rol was de manager van Morris May in hotel mesjogge. In de tweede musical was ik naaister en doornroosje. Daarna speelde ik Josephien en niet al te slimme piraat. In Pocahontas speelde ik het zusje van Pocahontas:Whitasnah. In BANDspanning was ik bandlid Debbie en in de afgelopen musical was ik 1 van de minstrelen.

Dat zijn heel wat karakters op een rij ; wat was je leukste rol tot nu toe en waarom?
Eigenlijk kan ik niet kiezen tussen de 2 laatste rollen. Debbie was heel leuk om te spelen, omdat ik een echte bitch mocht spelen en dat is leuker dan je denkt. Minstreel was ook een leuke rol, omdat hier op zanggebied een grote uitdaging lag.
 
Toneelspelen, zingen…Welke taken vervul je naast het spelen nog meer?
Ik zit in de PR-commissie. Mijn voornaamste taak bij deze commissie is samen met Jannet Rosendal de teksten schrijven voor het programmaboekje. Elk jaar proberen we weer creatieve teksten te schrijven passend bij de musical. Bij de laatste voorstellingen hadden we bijvoorbeeld het dagboek van Marianne en kon je een sprookjespuzzel in het boekje vinden.
 
Als laatste vraag: Hoe zie jij jezelf in de toekomst bij Hoef en zo?
Ik hoop nog vele jaren mee te kunnen spelen. Wie weet word ik ooit het oudste lid?
Daarnaast ben ik op dit moment ook nog met iets anders aan de slag voor de vereniging, maar dat blijft nog even een verrassing…
 
We wachten met belangstelling af wat ons jongste lid nog voor ons in petto heeft!

overzicht