Jannet Rosendal

in de schijnwerpers

Al 25 jaar getrouwd en al 25 jaar in Hoef:  hoe was dat?
Het komen wonen in Hoef, al weer 25 jaar geleden, hebben wij als een warm welkom ervaren. 

Hoe zijn jullie bij de Musicalvereniging terecht gekomen en wat is jullie rol bij de vereniging?
Jannet  (werkzaam  bij Guliker’s Gas- en Oliehandel B.V.): Het was op de Ossenmarkt, bij de kleedjesmarkt voor de Aker, dat ik door een enthousiaste Greta  gevraagd werd mee te doen met iets nieuws, iets voor Hoef:  spelen in een musical….Leuk, het proberen waard.

Bij de uitvoering van “Repelsteeltje”,  bij diezelfde Aker, waren mensen nodig voor het opbouwen en heeft Ben  (werkzaam bij Condoor Industrial Doors B.V.) een paar dagen vrij genomen om te helpen. Een jaar later, bij de voorstellingen van “De Piratendames van Kapitein Bree”  werd hij gevraagd om bij de techniek te assisteren. Dit is uiteindelijk het bedienen van de verlichting geworden en gebleven.  

Heleen (18 jaar, tweedejaars student lerarenopleiding  Aardrijkskunde) begon op dat moment  als hulp bij de kaartverkoop, verkleed als Piraat.  Inmiddels zit ook zij de laatste jaren boven bij de techniek.

Welke rollen heb jij, Jannet, gespeeld? 
Charlotte van Rijn (de dochter van Rembrandt), de Hofnar, een Piraat en Indiaan, Koningin Petronella (tijdens de Boerenerfmarkt) en natuurlijk  afgelopen voorstellingen Antje. Dit jaar wordt het een rol van formaat…. ofzo.

Hoe is het om als compleet gezin betrokken te zijn?
Geweldig leuk. We nemen allemaal vrij en het lijkt een soort vakantie; We komen alleen thuis om de honden te verzorgen en even  te slapen.. Je hebt gezamenlijke gespreksstof en kijkt er elke keer weer samen met plezier op terug. Alhoewel? Als er iets fout gaat,  wanneer je in de pauze nog even naar de wc gaat, een bekende tegen komt en zo veel te laat op het podium verschijnt….  Of wanneer de verlichting niet op de juiste plaats en tijd aan gaat, wordt hier toch nog even goed over doorgesproken, zoals dit in een gezin gaat.

Hoe zien jullie de toekomst bij musicalvereniging Hoef & Zo!?
Het zou bijzonder zijn om als gezin op dezelfde manier door te gaan en zo betrokken te blijven. Elk jaar is het toch de vraag of  de studie/stage dit toelaat. Omdat het motto van onze groep “vernieuwend” is zal er ook ruimte gemaakt worden voor jonge, enthousiaste spelers.  Dan gaat musicalvereniging ‘Hoef & Zo! ‘een lange, mooie toekomst tegemoet waar het plezier van af blijft stralen.

“Musicalvereniging Hoef & Zo!” feliciteert Ben en Jannet  van harte met hun 25-jarige bruiloftsfeest.

overzicht