Jan van Asselt

in de schijnwerpers

Mogen wij u even voorstellen: Jan van Asselt!
Jan speelt veelal een hoofdrol, leert de tekst in korte tijd feilloos uit zijn hoofd, kust hartstochtelijk zijn tegenspeelster op het toneel en zingt de sterren van de hemel. Is Jan in het dagelijks leven ook zo op de voorgrond? Zingt hij onder douche, hoe zit het met de liefde? Kortom: 

Wie is Jan van Asselt?
Nou dat ben ik. Ik ben 26 jaar oud. Geboren in Amersfoort, maar opgegroeid in Putten. Buurtschap Hell om precies te zijn. Jongste uit gezin van acht kinderen. Momenteel nog woonachtig bij mijn ouders.

Speelt zang, dans en toneel in je dagelijks leven ook een rol? Wat doe jij overdag?
Nee totaal niet eigenlijk. In het dagelijks leven ben ik voorlichter bij AgruniekRijnvallei. Sinds 3 jaar begeleid en adviseer ik varkenshouders over voeding, management en andere zaken. Een totaal andere wereld dus. 

Jan jij bent al bijna vanaf het begin (hoofdrol)speler bij ‘Hoef&Zo!’ Wanneer ben jij begonnen als musicalster en hoe ben je erbij gekomen?
Haha… Nou een ster zou ik mezelf niet willen noemen… Ik ben erbij gekomen in seizoen 2010/2011, we speelden toen de musical Repelsteeltje. Dat ik erbij ben gekomen komt eigenlijk door een vriend van mij: Erwin. Zijn moeder Greta had al eens gevraagd of ik het niet leuk zou vinden om mee te doen. Ik had eigenlijk al bedankt. Maar tijdens een avondje stappen heb ik toch met Erwin afgesproken om een keer te gaan kijken. Gezamenlijk dacht ik… Maar dat bleek niet waar te zijn, Erwin kwam die dinsdag niet opdagen. Maar…. het was die avond dusdanig gezellig dat ik nooit meer ben weggegaan.

Welke rollen heb jij gespeeld?
Prins Frisian in Repelsteeltje, Fergus in de Piratendames van kapitein Bree, John in Pocahontas, Burgemeester de Enige in Bandspanning, Prinssie John in Robin Hood

Welke van deze rollen sprak je het meest aan en kijk je met het meeste plezier op terug?
Alle rollen vond ik leuk. Maar het meest genoten heb ik van Fergus. Dit was een rol met niet te veel tekst, waar ik lekker de angsthaas uit kon hangen.

Heb je nog andere taken binnen de vereniging?
Ja, ik neem sinds een paar jaar deel aan de sponsor en pr commissie

2017 wordt een bijzonder jaar: we treden weer op met een drietal voorstellingen, maar jij hebt ook nog andere feestjes in het verschiet?
Ja, dat klopt. Komende zomer hoop ik te gaan trouwen met mijn vriendin Anthia.

Hoe zie jij de toekomst van onze vereniging en jouw rol daarin?
Ik ga ervan uit dat wij als vereniging met alle vrijwilligers en sponsors de komende jaren nog vele musicals te gehore gaan brengen in Putten. Spelen op het toneel vind ik daarbij het allermooiste. Dit is voor mij een uitlaatklep.

Jan, dat gaat met jouw inbreng zeker lukken. En we kijken uit naar 2017: Voorstellingen met jou erbij en in juni, jullie grote dag!!

overzicht