Henk & Evelien Grift

in de schijnwerpers

Interview met Henk en Evelien Grift, beide lid van onze vereniging. Een gezellig koppel dat veel tijd geeft aan onze vereniging.

Hoe zijn jullie bij de vereniging gekomen?
Evelien: Omdat er na het tweede seizoen 2 plaatsen beschikbaar kwamen belde Greta (van de Beek) mij om me uit te nodigen mee te doen. Ik vond het al erg leuk en had al gezegd: ‘als er plekje vrij komt denk aan mij...
Henk: Ik ben gaan meehelpen bij het decor en podium bouwen vanaf het jaar dat Evelien mee ging doen.
Evelien: Ja hij deed echt heel veel achter de schermen, en op een gegeven moment is hij ook lid geworden.

Wat doen jullie in het dagelijks leven naast dat jullie getrouwd zijn?
Evelien: Ik werk als vrijwilliger bij het hospice in Ermelo en ben sinds kort oppasoma.
Henk: Ik ben uitvoerder bij J Timmer

Welke rollen heb je gespeeld, Evelien, en welke ligt je het beste?
Evelien: Ik was Piraat, Opperhoofd en nu ben ik een dorpsbewoner genaamd Nel, en dat is toch wel de rol die me het meeste ligt omdat ik hierin helemaal “m’n eigen” kan zijn, haha
Henk: Ja dat klopt, zet dat er maar goed bij, haha.

Hebben jullie ook nog andere taken?
Evelien: Ja ik zit in de kledingcommissie, ik zorg met de andere dames voor passende kleding die we via Verkleed en zo, of Reini, regelen. Ook zorg ik voor naaiwerk zoals een kledingstuk innemen of maken. En o ja, ik zorg voor het eten voor de vrijwilligers in de musicalweek. Er wordt dan gebouwd in de Aker en tussendoor komen ze een warme hap eten.
Henk: Ik help mee aan de bouwwerkzaamheden voor het decor en het podium. Al in het begin van een nieuw stuk worden er schetsen gemaakt van het decor, die ik meeneem naar mijn werk waar Henk-jan ze voor ons uitwerkt op de tekentafel. Maar altijd met de anderen hoor, we doen het ook bij ons in de schuur inmiddels, omdat we dan het gereedschap binnen handbereik hebben liggen.

Dus jullie besteden per week best veel tijd aan de musical lijkt me?
Evelien:  Ja, een avond per week oefenen we, en we zijn een paar uur per week wel bezig met het decor: Bij ons in de schuur wordt er door de weeks aan het decor gebouwd en bijna elke zaterdag gaat  de decorcommissie verven in ‘de Zoete Inval’, waar we ook oefenen op dinsdagavond.

Wat vinden jullie leuk aan onze vereniging:
Beiden vullen elkaar aan: De band die er is, de gezelligheid, maar ook in mindere dagen er voor elkaar zijn. En ieder is verschillend, de een heeft veel geleerd de ander minder, maar ieder is gelijk, ider kan zijn talent inzetten en samen maken we wat moois van.

overzicht