Hedi Timmer & Hetti Boone

in de schijnwerpers

Op een prachtige maandagochtend zitten Hedi en Hetty bij elkaar met een kopje thee en koffie…en stellen elkaar de volgende vragen:  

1.       Hoe ben jij bij Hoef en zo gekomen?
Hedi: “Mijn zoon,Mattias, zat bij Tilly de dochter van Greta, in de klas.. op de bewuste afscheidsavond waarin het idee ontstond bij Greta was ik er bij, ik was ook enthousiast en werd gevraagd en ik ben nooit meer weggegaan… (lachend: )  niet wetende dat het tot dit zou uitgroeien”.

Hetty:  “Ik was net verhuisd vanuit Boskoop naar mijn geboortedorp Putten en werd gevraagd door  mijn schoonzus Greta op een verjaardag. Best eng maar Greta trok me over de streep. “Dan leer je gelijk mensen kennen”werd er als argument aangedragen. Nou en of ik nieuwe mensen heb leren kennen, haha”.

2.        Van welke rol heb je het meest  genoten die je gespeeld hebt? 
Hedi: “Daar kan ik geen antwoord op geven.. Elke rol heeft me iets nieuws gegeven. Mijn rollen zijn zo verschillend geweest van elkaar: van een stoere piratenkapitein, een sprookjesverteller tot aan een glibberige bioloog.. Ik heb in elke rol iets nieuws kunnen doen, omdat de karakters van de rollen die ik heb gespeeld zo uit elkaar liggen…”

Hetty: ''Dat heb ik ook, elke rol is weer een uitdaging, ik heb enorm genoten van mevrouw Kwebbelaar en koningin Henriette. Uitdagingen waren meer Merel het bange piraatje en het spelen van een man, Kapitein Newport”.

3:        En hoe denk je over je nieuwe rol? 
Hedi:  “Dat …wordt weer een hele spannende uitdaging… het is in ieder geval een bijzonder type (lacht…:”daar kunnen ze ook nog alle kanten mee op”)”.

Hetty: ''Ik ben echt nog aan het zoeken hoe ik mijn typetje neer ga zetten. Aanstaande dinsdag zullen we met de kleding die bij onze rol past gaan oefenen. Dat gaat me zeker helpen om te groeien in mijn rol. (vervolgens praten Hedi en Hetty even over het karakter van deze rol, iets waar Hedi wel een idee van heeft, omdat zij een van de schrijvers is van deze musical..)''

4.       Hoe vind je het dat we een eigen geschreven musical gaan spelen?
Hedi:  ''Nou best spannend omdat ik samen met Kees (Groeneveld) en Marjolijn(Bos) dit stuk geschreven heb. Een heel leuk maar intensief proces is het schrijven geweest, maar het leuke is: toen het stuk klaar was ben ik weer onderdeel van de groep geworden en een normale speler. Het is heel leuk om te zien welke vorm het stuk krijgt en vooral wat iedereen van zijn rol maakt. Je hebt toch een beeld gecreëerd van elke rol..''

Hetty: ''Ik vind het echt ambitieus, elk jaar hebben we iets nieuws bij de opvoering (vorig jaar de beamer) , en dit jaar is het het eigen geschreven stuk. Een uitdaging, maar ik heb er alle vertrouwen in.'' 

5.       Welke taken heb je verder binnen de vereniging:
Hedi: ''Ik zit in het kledingteam met Hermien van Asselt, Greet de Vries en Evelien Grift.  Sandra Pieper was ook onderdeel van onze groep . Dit jaar dus zonder haar, in ons kleine team zeker een groot gemis. . 
Het is een sport om kleuren en variatie aan te brengen in de kleding voor de spelers, om een eenheid te creëren, passend bij het type dat ieder speelt.''

Hetty: “Ik zit in de pr- en sponsorcommissie. Elk jaar weer is het de vraag of we uit de kosten komen, of het publiek het nog steeds leuk vindt om ons te zien spelen en bedenken we met elkaar hoe we dat het beste kunnen gaan organiseren. Daar zetten we ons als commissie voor in. Ikzelf ben voornamelijk bezig met de pr. Stukjes schrijven voor krant of nieuwsbrief enz. vind ik leuk om te doen.”

6.       En ten slotte:
Hedi en Hetty: ''We hopen jullie allemaal heel graag te ontmoeten 30,31 januari of 7 februari en hopelijk kunnen wij jullie weer een hele  geweldige Hoef & Zo- avond bezorgen..''

(de maandagochtend is inmiddels half om, hoog tijd om afscheid te nemen; er moet immers gewerkt worden en: de tekst en het liedje voor dinsdagavond moet ingestudeerd worden)

overzicht