Gert Jan van den Ham

in de schijnwerpers

Ik zal mijzelf even voorstellen, ik ben Gert Jan van den Ham, ik ben getrouwd met Margriet, de huidige penningmeester van de vereniging.
Toen de 1 e musical: Hotel Mesjogge werd voorbereid speelde Margriet ook een rol en daardoor werd ik gevraagd door Aart van de Beek om te helpen met het verzorgen van het geluid en de verlichting tijdens de uitvoeringen in het gymlokaal van school Hoef. Omdat Aart en ik tijdens onze tienerjaren
veel samen hebben geklust, leek dit mij ook wel weer een mooie uitdaging. Bij de 1 e uitvoeringen was het spannend om de boel aan de gang te krijgen en te houden en ging er natuurlijk ook wel eens iets kapot, maar altijd kreeg de firma BH (Beek/Ham) het weer voor elkaar. 

In de daarop volgende jaren werd de geluid- en licht installatie, die wij huurden steeds professioneler, ook werd er ieder jaar weer een nieuwe uitdaging bedacht. In de loop van de jaren werd er ook zelf apparatuur aangeschaft, wat het voor ons als technische mensen makkelijker maakte omdat we er dan van te voren mee konden oefenen.

De musicals die voor mij persoonlijk als hoogte punt gelden zijn toch wel: de musical Pocahontas, omdat we toen voor het eerst fantastische beamerbeelden hadden (knap in elkaar gezet door Frans) met mooie muziek en de musical Robin Hood met het lasergordijn.

In 2009 klein begonnen, in 2018 opgeklommen tot kapitein.

Op een gegeven moment vond ik de uitdaging, om het technisch allemaal goed te krijgen, te groot worden en heb ik besloten om hiermee te stoppen en ben ik een jaar er tussen uit geweest. Wel bleef ik bij de vereniging betrokken en heb ik samen met Mieke een nieuw stuk geschreven wat nog niet helemaal af is. Toen de musical Aloha Hé werd voorbereid werd ik door Evelien (onze regisseur) gevraagd om ook een rol te vertolken, nl. die van kapitein Stuart. Dit was mijn 1 e ervaring op het podium in plaats van
ervoor en dat was ook redelijk spannend, vooral het solo zingen voor zo’n grote zaal met mensen. Wel gaf het mij een grote voldoening om met z’n allen zoiets neer te zetten en daarom ben ik nu weer druk bezig met het oefenen van mijn rol in de komende musical. Ik hoop dat er weer veel
mensen komen kijken want het is weer een feest om mee te maken.

Gert Jan van den Ham, onlosmakelijk met Musicalvereniging Hoef & Zo! verbonden. In 2009 klein begonnen, in 2018 opgeklommen tot kapitein.
Ja, u leest het goed, u ziet het aan de geweldige inzet van onze Gert Jan, bij
Musicalvereniging Hoef & Zo! is heel veel mogelijk.

overzicht