Aart van de Beek

in de schijnwerpers

“Bij ‘Hotel Mesjogge’ hebben we de techniek met z’n tweeën gedaan met een paar oude lampen , een oud mengpaneel en een paar geleende microfoons,…”
 
Beste Aart, ik kan me niet voorstellen dat er 1 vriend  van ‘Hoef & Zo!’ is die jou niet kent, maar zou je je toch even willen voorstellen? Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? 
Natuurlijk wil ik dat: Aart van de Beek dus, 50 jaartjes jong, gelukkig getrouwd met (speler) Greta. In het dagelijkse leven ben ik “boer Aart”, we pachten namelijk een boerderij aan de Olden Allerallee, hier produceren we biologische melk.

Zeg boer Aart: Sinds wanneer is jouw hart sneller gaan kloppen voor toneel en zang; de musical?Dat was vlak vóór de allereerste uitvoering ‘Hotel Mesjogge’.  De groep was bijna klaar voor de uitvoeringen en vroeg zich af of ze deze met of zonder geluidsversterking zou gaan spelen. De voorkeur ging er toen naar uit dat het fijn zou zijn om wel met techniek te gaan werken. Samen met een goede vriend, wiens vrouw toen ook speelde, heb  ik  dit voor mijn rekening genomen.

Je bent naast lid van de  technische commissie inmiddels ook  voorzitter van de Vereniging.. en we kunnen wel stellen dat jij hiervan een belangrijke grondlegger bent. Hoe is dat gegaan?
Inderdaad ben ik voorzitter sinds de oprichting, alweer 5 jaar geleden…  Na de tweede voorstelling, deze was niet meer in school ‘Hoef’ maar in ‘de Aker’, merkten we dat we een super enthousiaste groep waren en dat de musicals voor veel mensen een gezellige avond uit is. Dit groeide uit tot: het huren van een grotere zaal, het organiseren van meer voorstellingen,met meer spelers en meer vrijwilligers en dus ook een hoger kostenplaatje….. We hebben toen met de hele groep ervoor gekozen om een vereniging te starten vooral om zaken rond de uitvoeringen beter te regelen en ook om een goede structuur op te zetten in de enthousiaste groep.

5 jaar: dat betekent dat ‘Hoef&Zo!’ haar eerste lustrum  gaat vieren, hierover later meer! 

Naast je voorzitterschap zit je in de techniekcommissie: kun je vertellen wat deze commissie heeft opgebouwd in de afgelopen jaren? Bij ‘Hotel Mesjogge’ zat je immers al achter de knoppen,; is er wat veranderd sindsdien?
Heel veel….. Bij ‘Hotel Mesjogge’ hebben we de techniek met z’n tweeën gedaan met een paar oude lampen, een oud mengpaneel en een paar geleende microfoons, dat was gezellig maar niet erg professioneel! Bij de uitvoeringen die volgden hebben we grote stappen gemaakt zoals: draadloze headset-microfoons, monitor boxen voor de spelers op het podium, bewegend licht, digitale bedieningspanelen en ook de introductie van beeld tijdens de voorstellingen. Hierdoor lukt het niet meer met twee man en is de techniekcommissie inmiddels 7 man sterk: het technische werk is complexer geworden maar wat gebleven is, is de gezelligheid en het gevoel dat je met elkaar echt wat moois kunt neerzetten!

We begrijpen nu iets meer van de gerealiseerde houten trap, de grote wirwar van draden, laptops en grote lampen bovenin de zaal tijdens de voorstellingen.. 
Je vrouw Greta is één van de spelers; en ook je kinderen helpen regelmatig mee: Hoe is dat?
Klopt, en dat maakt het nog veel leuker, we leven als gezin naar de voorstellingen toe! Als het iets van alleen mijzelf zou zijn dan zou het binnen ons gezin minder leuk  zijn om zoveel  tijd en energie in de uitvoeringen te steken.

Je gaat stoppen met het voorzitterschap: heb je daar een specifieke reden voor?
Ik vind het nog steeds erg leuk om samen met Anne (secretaresse) en Margriet (penningmeester) het bestuur te doen: het voelt als het perfecte team…..
Maar ik heb altijd gezegd dat het goed is om niet al te lang op dezelfde plek te blijven zitten en dat je nieuwe mensen een kans moet geven om hun ideeën in onze vereniging te steken. Als er dan naast ‘Hoef & Zo!’ een nieuwe uitdaging op je pad komt is het alsof er een puzzelstukje op zijn plaats valt!

Op dit moment werken we iemand van buitenaf in voor deze functie en ik stel voor dat je haar in de volgende nieuwsbrief gaat interviewen?
Dat gaan we zeker doen: nieuwe voorzitter, hierbij ben je alvast uitgenodigd!  

“De voorstellingen zijn altijd voor het hele gezin een gezellig uitje, …… en toch lukt het ons meestal om ook steeds weer verrassend te zijn! Zeg maar het onbekende bekende…”

Aart: Hoe zie jij de komende voorstelling vanuit je technische en ook vanuit je voorzittersblik? En waarom moeten mensen zeker komen kijken naar De Onbekende Bekende?
Onze vrienden van Hoef en Zo! weten maar al te goed waarom je moet komen kijken, als je mee wilt praten over wat er in ons dorp zoal gebeurt dan moet je het toch zelf hebben meegemaakt.
De voorstellingen zijn altijd voor het hele gezin een gezellig uitje, …… en toch lukt het ons meestal om ook steeds weer  verrassend te zijn! Zeg maar het onbekende bekende…

Dat belooft wat… tot slot: Hoe zie jij de toekomst voor Hoef & Zo!?
Met het enthousiasme en de creativiteit van onze groep hebben we een stevige plek ingenomen in het culturele aanbod in Putten en dat is geweldig! Dit is alleen mogelijk doordat we zeer breed worden gesteund door het bedrijfsleven om ons heen; de ondersteuning die we ontvangen is altijd weer hartverwarmend!

Ik denk dat als we al deze zaken blijven koesteren en waarderen dat er een prachtige toekomst is weggelegd voor deze unieke vereniging.
Bedankt voor het interview, gelukkig blijf je ons technisch ondersteunen, en ook je inzicht op breder vlak willen we zeker niet missen!

overzicht