Hoe het allemaal begon...

Musicalvereniging Hoef & Zo! is allemaal ontstaan uit het idee om eens als ouders een musical voor de kinderen van School Hoef op te voeren. Greta van de Beek is één van de oprichtsters, zij was zo onder de indruk van de afscheidsmusical van haar dochter dat ze dacht, dit is leuk, dit wil ik ook! Greta ging aan de slag en vond enthousiaste mensen die op de één of andere manier met School Hoef verbonden waren en zin hadden in deze uitdaging. 

Met Evelien als regisseuse ging de groep in 2009 van start met de musical ''Hotel Mesjogge'', dat was zo’n succes dat twee jaar later de musical ''Repelsteeltje, de musical'' werd opgevoerd. In 2012 bracht de groep de stoere musical ''De piratendames van kapitein Bree'' ten tonele. Op 1 & 2 maart 2013 mocht Hoef & Zo!  weer laten zien wat ze in huis hebben, ''Pocahontas, de musical'' werd ditmaal opgevoerd. Een ontroerend verhaal welke weer voor uitverkochte voorstellingen zorgde.

Musicalvereniging

In 2011 besloot de groep dat het tijd werd om een musicalvereniging te worden. De musicalvereniging speelt nog steeds één voorstelling voor de kinderen van School Hoef maar de voorstellingen, die altijd geschikt zijn voor de hele familie, zijn voor iedereen toegankelijk.

In verband met het overlijden van Sandra Pieper, speler van Hoef & Zo!, hebben er in 2014 geen voorstellingen plaatsgevonden . De voorstellingen werden verplaatst naar 2015. 
En zo speelde  Hoef & Zo! begin 2015 het zelfgeschreven stuk "BANDspanning"  met als danseressen de dochters van Sandra .. 

in 2016 bracht Hoef & Zo! het sprookje. "Robin Hood" ten tonele en speelde voor het eerst kinderen van Hoef & Zo! mee in dit stuk.

2017 was het jaar van “Een onbekende bekende” wederom een zelf geschreven stuk. Voor de achtste maal stond Musicalvereniging Hoef & Zo!  in 2018, met vier uitverkochte voorstelleningen, op de planken met “ALOHA HE”. 

En hoe zal het met deze musicalvereniging verder gaan? De kans is erg groot dat er in de toekomst nog een musical door Musicalvereniging Hoef & Zo! opgevoerd zal worden. Hopelijk bent u en jij er dan ook weer bij.

het laatste nieuws

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van actueel nieuws van ons? Wordt dan 'Vriend van Hoef & Zo!' en ontvang nieuwsbrieven en andere privileges.

ja ik wil Vriend worden!